Sådan fik jeg korthåret collier

Lidt om mig selv

Jeg hedder Marianne Nymand og har haft korthåret collier siden 1992.
Jeg er uddannet dyrepasser med speciale indenfor heste, men jeg arbejder til daglig på en svinefarm, hvor jeg passer farestalden.

Jeg er opvokset med Shetland Sheepdog, men min første "egen" hund var en langhåret collie. Hund nr. 2 blev, ved lidt af en tilfældighed, en korthåret collie.
Min første korthåret collie var ikke noget udstillingsemne, men blev brugt til agility. Da det blev tid for en ny hund, skulle det igen være en korthåret collie. Jeg hentede så en hvalp (Igor) fra Kennel vom Ihlpol i Tyskland. Derfra har jeg nu hentet 2 fantastiske hunde nemlig Lando vom Ihlpol og Igor vom Ihlpol. 
Igor vom Ihlpol er "grundlæggeren" af mit opdræt.

Mine hunde bliver brugt til agility, lydighed og lidt udstillinger. Det er vigtigt for mig, at de har gode evner indenfor "arbejde" da det er lydighedskonkurrencerne som pt. er den foretrukne beskæftigelse (når tiden ellers er til det).

Jeg har taget DKK´s opdrætteruddannelse og er indehaver af kennelnavnet Amazing Igor´s. Jeg er også medlem af både Dansk Kennel Klub, Dansk Collie Klub samt Smooth Collie Friends som er specialklubben for korthåret collier i Holland.

Jeg går meget op i, at der ikke bliver fyldt alverdens "snask" i mine hunde. Jeg har desværre lært lektien på den hårde måde :-/
Jeg fodre derfor med BARF (råfodring), bruger ikke diverse loppe/flåtmidler, vaccinerer kun hvis det er ABSOLUT nødvendigt, og kun med DHP. Jeg foretrækker at titerteste (måle antistofniveauet).

 

Mine første hunde :-)

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.10 | 18:55

Hej Linda. Kan du ikke ringe eller sende en mail. Så ser vi, hvad vi kan finde ud af

...
14.10 | 08:31

Hej Marianne, jeg er interesseret i at anskaffe en korthåret collie. Vil du tage kontakt til mig, hvis du kan hjælpe. Vh Linda

...
06.10 | 18:38

Kan du ikke sende mig en mail eller ringe, så kan du få nærmere info

...
05.10 | 22:26

Dejlige hunde
Er meget interesseret i racen som næste hund
Vil gerne høre mere om hvornår og om i har tænkt at avle hvalpe inden for den nærmeste fremtid

...
Du kan lide denne side