Sådan fik jeg korthåret collier

Lidt om mig selv

Jeg hedder Marianne Nymand og har haft korthåret collier siden 1992.
Jeg er uddannet dyrepasser med speciale indenfor heste, men jeg arbejder til daglig på en svinefarm, hvor jeg passer farestalden.

Jeg er opvokset med Shetland Sheepdog, men min første "egen" hund var en langhåret collie. Hund nr. 2 blev, ved lidt af en tilfældighed, en korthåret collie.
Min første korthåret collie var ikke noget udstillingsemne, men blev brugt til agility. Da det blev tid for en ny hund, skulle det igen være en korthåret collie. Jeg hentede så en hvalp (Igor) fra Kennel vom Ihlpol i Tyskland. Derfra har jeg nu hentet 2 fantastiske hunde nemlig Lando vom Ihlpol og Igor vom Ihlpol. 
Igor vom Ihlpol er "grundlæggeren" af mit opdræt.

Mine hunde bliver brugt til agility, lydighed og lidt udstillinger. Det er vigtigt for mig, at de har gode evner indenfor "arbejde" da det er lydighedskonkurrencerne som pt. er den foretrukne beskæftigelse (når tiden ellers er til det).

Jeg har taget DKK´s opdrætteruddannelse og er indehaver af kennelnavnet Amazing Igor´s. Jeg er også medlem af både Dansk Kennel Klub, Dansk Collie Klub samt Smooth Collie Friends som er specialklubben for korthåret collier i Holland.

Jeg går meget op i, at der ikke bliver fyldt alverdens "snask" i mine hunde. Jeg har desværre lært lektien på den hårde måde :-/
Jeg fodre derfor med BARF (råfodring), bruger ikke diverse loppe/flåtmidler, vaccinerer kun hvis det er ABSOLUT nødvendigt, og kun med DHP. Jeg foretrækker at titerteste (måle antistofniveauet).

 

Mine første hunde :-)

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.08 | 09:52

Hej Linda, har langhårede og korthårede samme dejlige væsen.

...
07.08 | 09:48

Man køber simpelthen ikke hund efter dens udseende. Man læser om diverse racer og finder derefter ud af hvilken race der passer til en.

...
16.04 | 17:44

Hej!
Jeg er blevet vældig interesseret i korthåret collie.
Kan ikke finde nogen i Danmark der har hvalpe.
Kan du give mig kontakter til f.eks Tyskland?

...
21.12 | 20:54

Hei,
Vi er en svært hundevandt familie på 4 som ønsker å vite mer om denne herlige rasen. Vi bor i Norge. Kunne vi tatt en prat? Mvh Coral

...
Du kan lide denne side